Lezo (Gipuzkoa)

Kulturgintza eta kirola

Kulturgintza eta kirola Herri-kiroletan Lezon aritutako garaia gogoan du Joxe Marik. Kiroletako jarduna kulturgintzara oso lotua ezagutu zuen, Tiñelu Elkartearen jiran, beti ere.

Transkripzioa

- Bai, bai, bai. Hor, bitu orain esan duzunian, badek gero beste epe bat hor beste epe bat... ttikiagoa denik, herri kirolak egitten ibili giñan. Ta Lezon montatu gendun ba taldetxo polit bat, bakarrikan huraxe bera bukatu zala hostalaritak ematian. Orduan ya ezin nuen. Baiñan taldetxoa, ta herri kirola ta... montatu genun ta hori zen totalmente kultural. Ez zen... ez zen irabazirikan, ez zegon... dena itten zen Tiñelu elkarteak... inguruan montatu gendun, montatu zan, eta oso talde polita, eta hori bai izan zala kulturan bultzada haundi bat, korrika baiñan gehiago. Modalitate gehiago itten genittun, herri kirolak ziren, eta kulturarako lan gehio in gendun herri kirolakin.

Egilea(k): Irati Lizeaga (Badihardugu Euskara Elkartea)