"Señeruak"

"Señeruak" <p>Eguraldi zantarra zegoenean, gauzainek, "se&ntilde;eruak", makila handi bat eroaten zuten arrastaka, itsasorako girorik ez zegoela iragartzeko.</p>

Tamaina:

Eguraldi zantarra zegoenean, gauzainek, "señeruak", makila handi bat eroaten zuten arrastaka, itsasorako girorik ez zegoela iragartzeko.

- Seiñeruakin eta?
- Hombre, [bai], señerukin be, raust-raust juten zirianak, klaro. Egueldi zantarra egoten zanian, egueldi zantarra juten zanian, eoten zanian, pasaten eben holako bastoi handi bat ixatia lantxerik arrastando, arrastando pasaten eben itsasoraterik ez daola esateko. Ha entzuten zanian, ez zeuan.
- Trankilo.
- Trankilo, altzako zirian batzuk-eta igual baiña.