Potinetan arraunean ibilitakoa soldadu joan aurretik

Potinetan arraunean ibilitakoa soldadu joan aurretik <p>Potinetan (bateletan) ibilita zegoen Julian soldadu joan aurretik. Oso patroi ona zuten, Bakeriza donostiarra. Estropada guztiak irabazi zituzten. Cartagenan amaitu zuten soldadutza.</p>

- Lekitton, sekule erremutan ibili bakoa?
- Bai, erremutan ibilli giñin gu, baiña ez traiñeruan, bateletan ibilli giñin gu, regatak Lekittora, San Antoliñetan ta eitten zirian. Ibilli nintzan ni San Antoliñetako lau laguneko bateletan, potiñak, potiñetan. Ibilli nintzan, ibilli nintzan.
- Eitten zin txapelketak eta orduen?
- Bai! Lekitton be eitten zirian. Baiña batelak ez, traiñeru ez, batelak ez zirin harek, potiñak, potiñak, potiñak. Ta, hau… gero bera patroia eukagun ona, patroi zan ha ume-umetatik Donostin patro ibilliñikua, Bakeriza, Jose Bakeriza, ha gazte-gaztetatik ibilli zan ha patro. Ta danak irabazi genduzan.[...] Gero Cartajenan be ein genduen, ta Cartajenan be enbarka han be ta Cartajenan kunplidu genduen. Cartajenan kunplidu gendun… Handik ba, etxera gero, Cartajenatik.

Egilea(k): Sol Palluotto (Lekeitioko institutua) , Garazi Peña (Lekeitioko institutua)