Astigarraga (Gipuzkoa)

Soldadutzan, korrika-lasterketara Burgosera

Soldadutzan, korrika-lasterketara Burgosera Soldadutzan, Espainiako korrika-lasterketara joan zen Burgosera. Ez zen batere entrenatu, baina han joan zen. Orduko anekdota kontatzen du.

Transkripzioa

- Ni... Ta korrika Burgosa're bai, "campeonato, campeonato de España" Burgosa, entrenatu ta ezer in gabe. Korrika apuntatu nintzan, ta goizian astelehen goz batian, goizian juten naiz kuartelea, zortzitzan o beatzitan, ta... Hor Loyolan zan e? Ta han, zea, kapitana zai... Joe! Besuak altxata. "¡Ahí va! ¡Que tienes que ir a Burgos! ¡Ya han salido todos!". Ta korrika trenea jun, pentsa ze goguakin jun nintzan. Trenea korrika jun estaziyoa, Donostia, ta trenian sartuta, ta nere ordez jun zanak atera in behar, ein behar izandu zun. Nere ordez jun zana kalera, ta ni han. Ta entrenamentuik eta ezer ein gabe, Burgosa "campeonato de España" korritzea. Ein genun rekorridua, baiño bua, itxoiñaldi earrak einda.
- Ta ze korrika-saio o ze kanpeonato?
- "Campeonato de España", militarrena.