Kamioikada gazte frontera

Kamioikada gazte frontera <p>Eskolapean zeudela mutil gaztez betetako kamioia ikusi zuten. Mutil horiek frontera zeramatzan kamioiak. Oso egoera gogorra zela dio Gregorik. Talan ere bazegoen babesleku bat.</p>

Transkripzioa

- Gero, jun giñian urten, eskolapian zihar jun giñian, eskolapian zihar ta… kamion handixa, kamion handixa, mutil gaztiakin , ama guztik negarrez, ama guztik negarrez, haixe zan etxuri, ene… Mutillak koittaduk hogei urtekuk mendira! Mendira! Umik danak, haxe zan e… haixe etxuri, esaten gendun. Baiña gero, zelan zan bestie? Ha talan be eon zan! Beste halako bat , beste suterraneo bat, talako han , baiña han… han barrun euan, zelaku da hori? E suterraneua, kamiñun barrun eguan han, han barrun kamiñun barrun eguan suterraneua, ta jentia haraxe. Zemat holako, ene!

Egilea(k): Eneko Zuberogoitia (Lekeitioko institutua)