Don Pascual Abaroa

Don Pascual Abaroa <p>Don Pascual Abaroa alkate zela eliza luzatu zuen. Bere estatua hori Errepublika garaian jarri zuten, 1934. urtean, eta Aureliok gogoan du une hura.</p>

Transkripzioa

- ... altara daoz atzian, harek azkenengo einddakuak, honek, Abaroak. Don Paskual Abaroak ein daben elixia luzatu, ta elixapia be bai ein daben. Harexeaittik dao han, plazan, ipinitta beren halakua Ha ein daben, bere estatua ipiñi daben Errepublikan. Akorduan daukat, papelak eta periodikuak-eta sartu ebazen barruan. “El año treinta y cuatro”. Gerria hasi zan, trentaiseisian hasi zan.
- Zuk sasoi hori zelan gomutaten dozu?
- Gazti nazun ta, hamabi bat urte efo ha ein zanian, [artun ta ipini dabenian], hamabi urte edo, ez daitt, ba.
- Ba, bai.

Egilea(k): Sara Vidal Cabrera (Lekeitioko institutua)