Agustin Chiquitin I

Agustin Chiquitin I <p>Oso gizon dotorea zen Agustin; <em>Don Agustin</em> eta <em>Agustin Chiquitin</em> ere deitzen zioten. Arropa guztia ondo kobinatuta eramaten zuen, prakak, alkandora, galtzerdiak, zapia...</p>

Tamaina:

Oso gizon dotorea zen Agustin; Don Agustin eta Agustin Chiquitin ere deitzen zioten. Arropa guztia ondo kobinatuta eramaten zuen, prakak, alkandora, galtzerdiak, zapia...

- Agustín Chiquitin esan dotenian... bueno, pregunta zeuk.
- Ez, ez, ez, esan, esan.
- Euan... gixon famosua euan hamen. Dotoria gixona, ez zan altua ta holan, baiña tentia bai, [...] tentia, baiña jazten zan “al pie de la letra”. Traje marroia eukitten baeban, ipiñiko eutsun, bueno, gorridxa be bai igual, baiña beixa pañuelua, beix argidxa; marroia izanda, igual berdia be bai, baiña, bueno, juegora. Zer ipintten eban, alkondaria be halantxe, kaltzetiñak be halakoxiak, trajiaz. Ze traje eukan, ze pañuelo euki eban, korbatia be haxe eta kaltzetiñak be haxe.

Egilea(k): Oulimata Goudiaby Coly (Lekeitioko institutua)