Baserriko otorduak eta garraiobideak
Hizlaria(k):
Esnaola Zubeldia, Mertxe
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan LAZ-002-017 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Asteko erosketa nagusia Ordiziatik ekartzen zen asteazkenetan. Asteguneko jatordu normala etxean baba eta arrautza izan ohi zen. Bakoitzak bere plateretik jaten zuen otorduan. Intxaurrak eta urrak gustura jaten zituzten. Amak etxerako gazta egiten zuen. Auzoko batzuek gurdia zeukaten, eta amandrea haiekin joaten zen mezara. Gurdian 4 bat lagun kabitzen ziren.
- Proiektua: Euskal Herriko Ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Kepa Elortza
- Data: 2010(e)ko irailaren 10a
- Iraupena: 0:03:37
- Erref: LAZ-002/017
- Kodifikatzailea: Eider Etxeberria
- Gaia(k): Baserria » Baserriko bizimodua » Baserriko bizimodua , Baserria » Baserriko lanak » Herrira saltzera, erostera , Baserria » Baserriko lanak » Lurra lantzea
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!