Lantz (Nafarroa)

Lau herritar hil gerratean

Lau herritar hil gerratean <p>Herria hustu egin zen gerra denboran. Herriko bi mutil hil ziren Bilbo aldean, eta beste bi pertsona ere bai, bat apaiza, Katalunia aldean.</p>

- Gelditu zen herrie hutsik.
- Hutsik e?
- Bai. Bai, bai, mutillek joan ziren gerrara, ta badire hemen, bide familie, bi familie, bi mutil hillek dauketenak. Bide batian. Bai, ba [Barbaenekuak]… ziren… bide joan ziren ta bide. Bilbaon, Cinturón de Bilbao, hil ziaten. Bai. Gero bertzia Marcos Goñi ta Iginio Goñi, hoiek ere bi anai. Hoiek, berriz… Marcos zen apeza, Barcelonako… Leridako… Leridan. Lerida, Barcelona, hortxe egoten zen. Joan ziren, hartu zion gerra denboran han, ta akabo, ez ziren gehiago agertu, e.
- Halaxe.

Egilea(k): Txomin Ansorena (Hernani BHI) , Irantzu Oiartzabal (Hernani BHI)