Jaurrieta (Nafarroa)

Festak nolakoak ziren

Abereak zaintzera joan behar izaten zuten askotan festa egunetan. Musikari gutxi etortzen zen. Oinetakoak lokaztuta ibiltzen ziren dantzan.

Transkripzioa

- Igaretzen xintxan festak eta "a lo mejor" ez ginixun etsen egoteko egitekorik, baizik ere behar ginixun fan aziendala: behien guardatzera... edo ardien guardatzera edo... aziendarekin.
Musikoak eraugitzen zixien. "A lo mejor" gitarra bat eta akordeon bat edo... Gutti. Banda, e! Gutti. Musiko gutti.
- Banda txikia?
- Banda ez zen... orkesta!
- Orkestarik ez..."La banda"!
- "... municipal".
- Eta... artsetarik abaldu eta plazala. Euriari bazagon eta lohi lurrian "a lo mejor" zapetak kanbiaturik dantzatzeko han.
- "¿Le has entendido? Igual los zapatos después en el barro. ¡Qué plazas habría"!
- Baia jota. Ez ziren orduan agarraorik. Sueltoan. Jota.
- Suelto, suelto!
- Eta behar baitxinuen fite mogitu... zapetak lohian. Eta kala igaretzen gintzaxun festak. Baia orai, orai beino gehiago /yago/ dibertitzen gintzaxun.
- Bai?
- Orai beino yago.