Iurreta (Bizkaia)

Oromiñotik Athleticera

Oromiñotik Athleticera Bere jaiotetxea berez Etxanoko lurretan dago (gaur egun Amorebieta-Etxano), baina Elizaz Iurreta da. Beti izan zuten Iurretarako joera eta Etxano non zegoen ere ez zekien. Bederatzi neba-arreba izan ziren. Oromiñoko eskolan ibili ostean, 12 urtegaz Munitxaren eskolara joan zen merkataritza ikasten. Azterketa bat egin ostean. Ortiz de Zarate lantegiko bulegoan hasi zen beharrean. Bi urtez lantegian ibili ostean, berak dioen bezala futbolaren pozoiak eraginda, futbolean aritzea erabaki zuen.