Iurreta (Bizkaia)

Nebari arrain-hezurra trabatu zitzaion

Nebari arrain-hezurra trabatu zitzaion Aitak arrainak izaten zituen etxe aurreko putzuan. Gurasoek gerra sasoian arraina jango zutela uste du. Beraiei ez zieten ematen arrainik, behin neba zaharragoari barboaren hezurra kateatu zitzaiolako eztarrian. Durangora eraman zuten anaia Serrano medikuarengana. Ordurako hezurra ez zeukan eztarrian, baina, zauria zuenez, Bilboko ospitalera eraman zuten. Zauria sendatu eta, bide batez, anginak kendu zizkioten. Gerra aurretik izan zen hori. Beraiek porruak eta arroza jaten zuten gerra sasoian. Babarik, ogirik eta talorik ez zuten izaten. 1937an ama eta biak egon ziren bi ume txikiekin.