Iurreta (Bizkaia)

Komunisten batailoia eta abertzaleena

Solluben komunistak ere bazeuden. Gogorrenak eurak zirela dio, EAJ-PNVkoak. Durangon komunisten batailoia zegoen, Malatesta batailoia.

Transkripzioa

Komunistak Solluben be, néskakiñ da énbrakiñ etorri, filarmonikias da frentera “Viva la Virgen” etorri sien, árek arrapate abiena eruen da, néskakiñ dda [...] Gogorrenak émen geu, PNV-kuok, biskeittarrak, sosialista pe baeusan batalleu onak, e, sosialista pe batalleu ona e(g)o san [...] Malatesta ta Durangoko komunista batalloe bat “batallón Malatesta”, órrek “Altos Homos” dinamitteute euki aben botateko, seekue, Sestaokue. Gure batalloe juen san guardiya itten, ostantzien, dinamittie sartu ta áidien botate dabe.

Egilea(k): Alberto Errazti