Ispaster (Bizkaia)

'Txarri' ezizenaren jatorria

'Txarri' ezizenaren jatorria <p>'Txarri' ezizenaren istorioa kontatzen du. Zergatik deitzen diote Juan 'Txarri'.</p>

'Txarri' ezizenaren istorioa kontatzen du. Zergatik deitzen diote Juan 'Txarri'.

Transkripzioa

- Bai, batzuk Juan “Txarri” deitzen deuste. Neskatilla batek, neskatilla batek, Buenos Airesen dauenak, neskatilla batek, basun biherrin gebixela pasun, ixekugana juten zan ta pasun bajatzen zan handixeik. Ta kuadrilla, kuadrillan genbizelez, beti egoten da baten bat apurtxu bet okertxuaue edo zertxuaue ta pentsaute euki eben handixeik pasetan danin adarrak botatie. Esan neutsen: “Ez eixozue bota, horrek saltau be igul eingo dau gero adarren ganetik ziher-ta”. Ta klaro, ein eiben. Aber, neu esaten “ez eixozue ein” ta gero harexek ipini osten /ipinisten/. “Ni ez naz izen” esan notson “nik ez dot nahi izen eitterik”. “Bai, zeu izen zara”. Maritxu.

Egilea(k): Irati Bravo Bereinkua