1 |
Gerra hasi zenean, jan falta |
|
2 |
Jaunartzeko opariak |
|
3 |
Angula asko harrapatzen zuten |
|
4 |
Errazionamendua; ogia eta olioa |
|
5 |
Sagardotegietan emakumeak lanean bai, edanean ez |
|
6 |
Kontrabandoa, Hendaiatik batelean |
|
7 |
Gabonetan ere kantuan, etxean; karakolak jateko ohitura |
|
8 |
Ohera goiz, eta goiz jaiki |
|
9 |
Karakolak jateko ohitura, Eguberrietan |
|
10 |
Baratzea eta arroketako arrantza |
|
11 |
Ama tratuarekin, tranbian eta topoan |
|
12 |
Ganadua eta sabia auzoan banatzea, ez hondatzeko |
|
13 |
Untxia eta katua, jateko antzekoak |
|
14 |
"Txorizo frantsesa" eta kroketak |
|
15 |
Odolkiak eta txerri-muinak |
|
16 |
Urdaiazpikoa ganbaran zintzilik |
|
17 |
Eguneko otorduak |
|
18 |
Irungo tela denda batean lanean |
|
19 |
Txerria hiltzean, "txerri moniyak" |
|
20 |
San Marcos opila eta postreak |
|
21 |
Arroketan bainatzen eta lapa bila |
|
22 |
Babarrunak, lehengo erara |
|
23 |
Legatza saltsan, San Isidro egunean |
|
24 |
Arraina jaten egunero |
|
25 |
Umetako bizimodua baserrian |
|
26 |
Meriendatzeko, ontza erdi txokolate |
|
27 |
Oilaskoa jatea, oso noizean behin |
|
28 |
Gerra ondoan, kontrabandoa: ogia, kafea... |
|
29 |
Ontziko janaria eta lehorrekoa |
|
30 |
Ontzian jaten zutena |
|
31 |
Ontzian, ardoa eta pattarra |
|
32 |
Txerria hil, eta odolkiak egiten |
|
33 |
Txerria zatitu eta gazitzen |
|
34 |
Txorizoak egiten zituzten |
|
35 |
Bakoitzak bere plateretik; ardoa, neurrian |
|
36 |
Angulak merke zeuden |
|
37 |
Langosta, kalamartza eta bakailaoa |
|
38 |
Muskuiluak patatekin |
|
39 |
Katua jatea ohikoa zen |
|
40 |
Lapak, gordinik eta saltsan |
|
41 |
Izeba esnea saltzen; egunero babarruna jaten |
|
42 |
Beheko sua sukaldean |
|
43 |
Pitarra egiten zuten; bazkaltzeko urik ez |
|
44 |
Etxe atzean oiloak, untxiak eta txerriak |
|
45 |
Gabonetan, barraskiloak |
|
46 |
Lapak eta lapakia |
|
47 |
Ehizan, mutikotatik |
|
48 |
Jaunartzeko bazkaria |
|
49 |
Lehen babarrunak eta gaztainak ugari |
|
50 |
Egurketan Amezketako papelerara |
|