Hendaia (Lapurdi)

Gaztetan mendira joateko astirik ez

Gaztetan mendira joateko astirik ez <p>Gaztetan lana zutenez ez zen inoiz mendira joaten; heldutan hasi zen.</p>

Gaztetan lana zutenez ez zen inoiz mendira joaten; heldutan hasi zen.

- Zuk berantago ezagutu dituzu Larrun-ta bezalako mendiak?
- Nola?
- Ez, ez, gaztetan lana ginduen! A, ba. Nik... ni mendirat abiatu naiz, bon, senar zena bizi zelaik ere, bon, astian egun bat hartzen nuen halere. Eta lanetik eta denetik, eta, bon, semiakin jaten zuen eta gaten nitzen. Mais, halere, berrogeita hamazazpi- hemezortzi urtetan edo hola hartu dut nik mendiko zera pixkat. Neetzat denbora pittat. Bai. Ta mendiya da neke bat ungi uzten zaituena e!
- Itsasoak’e ba, itsasoa’re bai, itsasoan´e ibili naiz, ez da urrun hemendik. Baiñan mendiyak bertze... bertze indar bat ematen zaitu.

Egilea(k): Irati Lizeaga (Badihardugu Euskara Elkartea)