Hendaia (Lapurdi)

Soldaduei esnea ematen

Soldaduei esnea ematen <p>Txanpon batzuen truke esnea ematen zieten beste aldeko soldaduei etxean.</p>

Txanpon batzuen truke esnea ematen zieten beste aldeko soldaduei etxean.

Transkripzioa

Mais bazien hortik gue etxeat etortzen zien... bazien erraten zaitutena... ez zen zonbaiteri buruz, ez zen herraik zer iten ahal, sentitzen zinduen heiek ere sofritzen zutela. Bazien bi, bi gizon eder, aats anitzetan etortzen zien, esnia edateat, katilu bat esne. Eta amak erraten zioten “ba jar zaizte” eta ematen zioten katilo bat esne, eta hura edan ta gaten zien. Pagatzen zuten eta… horra. Ongi pasatzen zen, komunzki ungi pasatzen zen, bai.

Egilea(k): Irati Lizeaga (Badihardugu Euskara Elkartea)