Gernika-Lumo (Bizkaia)

Marijesiak

Marijesiak <p>Betidanik egon dira Marijesiak Gernika-Lumon. Gaur egun egoitzarako da batzen duten dirua; lehen, ostera, beraientzat izaten zen.</p>

Transkripzioa

- Ta Marijesixek be bai kantetan. Marijesixek be izen zien Gerniken, beti-beti-betikoak. Beti ta oin be bai eitten dabe. Baia oin eitten dabe “para el axilo, pa…”. Baia lehen eurentzako, eurentzako. Osea kuadrilletxue, antziñeko gizonak ta kanteu, beratzi egun, Marijesixek ta gero, harekaz diruekaz eitten eben banketa. Ta mozkortxue hartu ta pozik. Bai, horixe.
- Polittek die Marijesixek.
- Bai. Osea, eitten ei da Gerniken bakarrik ta ez dakit, beste herri baten. Baia hori galdu eindde hori be. Baiña hemen oniño eitten dabe, oniño, e! Hemen Gerniken. Gerniken eitten dabe. Bai, bai, Gerniken. Asike guk nehikoa ein dogu, nehikoa ein dogu.