Txarriboda eguneko otorduak
Hizlaria(k):
Zabala Larrinaga, Pilar
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan GER-014-011 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Txarribodetan "juerga itzela". Bezperatik hasten ziren gauzak prestatzen: porruak txikitu, arroza egosi... Txerria hil ostean, hamaiketakoan baratxuri-zopa eta txerriaren gibela jaten ziren. Gainean, laranjak eta intxaurrak. Gauean, porrusalda eta indaba zuria, bakailaoa, odolosteak eta "gixarria". Txerri-hiltzea nola egiten zen. Ira lehorra erabiltzen zen erretzeko.
- Auzoa: Lumo
- Proiektua: Lumoko historia
- Elkarrizketatzailea(k): Alberto Zarrabeitia
- Data: 1994(e)ko urtarrilaren 01a
- Iraupena: 0:02:16
- Erref: GER-014/011
- Kodifikatzailea: Aintzane Agirrebeña
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa , Baserria » Baserriko lanak » Abere-hiltzea
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!