Gabiria (Gipuzkoa)

Politena Tolosako euskara

Politena Tolosako euskara <p>Tolosako euskara gustatzen zaio gehien. Goierriko inguruko herrietan kanpoko jendea etorri izanak kalte egin dio euskarari.</p>

Transkripzioa

-Nikolas, bukatzeko galdera bat eingo dizut. Nungo euskera da zuretzat polittena? Nungo euskera gustatzen zaizu gehiena?
-Nei, euskerea? Tolosakoa. Dudaik be. Oaintxen’e Tolosan ondo hitz eitten da, e. Joeee. Gozoa. Neetzako bai.
-Zure edade inguruko gehienak esaten dezue beti Tolosa.
-Bai? Esaten due?
-Zeatik da hori?
-Hala izan da! Hala izan da! Ez zazu konparatu Beasain Tolosakin, e! Ordizi’re ez, Legazpi’re ez, ta Zumarraga’re ez. Beasain’e, euskerakin ibiltzeko txarra izan da, e! Kanpotik etorritako jende hori.
-Bai. Ta Zumarraga ta hori. Ta zenbat lotsa hartu deu guk Beasaiñea jun ta, enkargun batea jundako garaien ta, joe, erderaz zean, erderaz jakin ez galdetzen. Lotsatu e! Lotsatu. Ta hori txarra da e! Tolosako euskerea gozoa izan da. Neetzako bai.

Egilea(k): Aimar Maiz