Eguneroko eta besta egunetako janaria
Euskal Kultur Erakundea
Hizlaria(k):
Biscaichipy, Louis
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan EZB-001-005 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Baxenabarreko etxaldetan, goizetan baratxuri salda eta arto eta esnerekin gosaltzen zen. Eguerdian saltsak jaten ziren (atzarkia eta honekin batera tripa salda),edo xerrikia. Xerria eguneroko janaria zen (bi xerri hiltzen ziren etxalde askotan). Arratsaskarietan : ogi eta gasna, edo ere xokolatea (erosten zena, kafea eta zukrea bezala) ematen zen. Arnoa bi pinta ta erdiko xahakoetan erosten zen (2 xahakotra astean). Besta egunetan, oilaskoa eta oiloa emaiten zen. Oiloa saldan irakin eta, haragiz beterik xerbitxatzen zen (« farcie »).
- Proiektua: Euskal kultur erakundearen artxiboak
- Elkarrizketatzailea(k): Pantxika Maitia
- Data: 2007(e)ko uztailaren 31a
- Iraupena: 0:02:40
- Erref: EZB-001/005
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Euskal Kultur Erakundea
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!