Ezterenzubi (Nafarroa Beherea)

Ogia eta mestura

Ogia eta mestura Ogia astero erretzen zen, su ederra eginez labean. Su ederrak adar ainitz eskatzen zuen eta egurra tiratzea menditik behiekin. Ogi irina eiheratik ukaiten zen, arto bihiaren truke ( 100 kg ogi irin 75 kg arto bihiren truke). Eguneroko ogiaz aparte, egiten zen ere zopako ogia, baratxuri saldan trenpaturik jateko. Mestura ere egiten zen : goizetan xigorturik (mestura gorritzekoan) eta arratsetan esneari nahasirik hartzen zen, baratxuri saldatik landa.

Euskal Kultur Erakundea

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan EZB-001-003 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Ogia astero erretzen zen, su ederra eginez labean. Su ederrak adar ainitz eskatzen zuen eta egurra tiratzea menditik behiekin. Ogi irina eiheratik ukaiten zen, arto bihiaren truke ( 100 kg ogi irin 75 kg arto bihiren truke). Eguneroko ogiaz aparte, egiten zen ere zopako ogia, baratxuri saldan trenpaturik jateko. Mestura ere egiten zen : goizetan xigorturik (mestura gorritzekoan) eta arratsetan esneari nahasirik hartzen zen, baratxuri saldatik landa.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Jatorrizko proiektua

Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Euskal Kultur Erakundea

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia