Ogia eta mestura
Euskal Kultur Erakundea
Hizlaria(k):
Biscaichipy, Louis
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan EZB-001-003 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Ogia astero erretzen zen, su ederra eginez labean. Su ederrak adar ainitz eskatzen zuen eta egurra tiratzea menditik behiekin. Ogi irina eiheratik ukaiten zen, arto bihiaren truke ( 100 kg ogi irin 75 kg arto bihiren truke). Eguneroko ogiaz aparte, egiten zen ere zopako ogia, baratxuri saldan trenpaturik jateko. Mestura ere egiten zen : goizetan xigorturik (mestura gorritzekoan) eta arratsetan esneari nahasirik hartzen zen, baratxuri saldatik landa.
- Proiektua: Euskal kultur erakundearen artxiboak
- Elkarrizketatzailea(k): Pantxika Maitia
- Data: 2007(e)ko uztailaren 31a
- Iraupena: 0:05:49
- Erref: EZB-001/003
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa , Baserria » Baserriko lanak » Errota
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Euskal Kultur Erakundea
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!