Etxalar (Nafarroa)

Karlistek etxeak hartzen zituzten

Transkripzioa

Gero... karlisten gerraren denborako istorio pixka bat. Hemen Kamioa, etxe handia, eta geroztik ere soldaduak hor ibili izandukatu dira. Kamioa. Pues, hor bizi zen nire amatxi zena, bere gurasoekin. Eta karlistak etorri zirelarik pues sartu ziren… hartu zuten etxe hori haientzat. Eta familia, bueno nire amatxiren familia dena kuarto handi batean sartu eta hantxe, hantxe dena haientzat. Eta gainerakoa dena haien esku hartua, aziendak eta denak. Bakarrik, gure amatxiren amari haurra egiteko utzi zuten ohatze bat behin.

Egilea(k):