Eskoriatza (Gipuzkoa)

Taloak eta maskeluan esnetan egositako artoa

Taloak eta maskeluan esnetan egositako artoa Arbia ona zen ganaduarentzat, esnea emateko. Sobratzen zen artoa ere ematen zitzaien, baina artoa asko jaten zen orduan. Goizean taloa eta esnea. Amak egiten zituen taloak "tala-burdiñan". Ogiak egiten zirenean, artoak ere egiten zituzten. Berotasun handiagoa behar izaten zuen artoak. Gero "gelatzuan" (laratzean) maskeluan esnea irakiten jarri eta hara botatzen zen artoa, eskuarekin apurtuta.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ESK-063-023 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Arbia ona zen ganaduarentzat, esnea emateko. Sobratzen zen artoa ere ematen zitzaien, baina artoa asko jaten zen orduan. Goizean taloa eta esnea. Amak egiten zituen taloak "tala-burdiñan". Ogiak egiten zirenean, artoak ere egiten zituzten. Berotasun handiagoa behar izaten zuen artoak. Gero "gelatzuan" (laratzean) maskeluan esnea irakiten jarri eta hara botatzen zen artoa, eskuarekin apurtuta.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia