Taloak eta maskeluan esnetan egositako artoa
Hizlaria(k):
Beitia Arejolaleiba, Tomas
Arbia ona zen ganaduarentzat, esnea emateko. Sobratzen zen artoa ere ematen zitzaien, baina artoa asko jaten zen orduan. Goizean taloa eta esnea. Amak egiten zituen taloak "tala-burdiñan". Ogiak egiten zirenean, artoak ere egiten zituzten. Berotasun handiagoa behar izaten zuen artoak. Gero "gelatzuan" (laratzean) maskeluan esnea irakiten jarri eta hara botatzen zen artoa, eskuarekin apurtuta.
- Proiektua: Euskal Herriko Ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Kepa Elortza
- Data: 2010(e)ko martxoaren 03a
- Iraupena: 0:03:12
- Erref: ESK-063/023
- Kodifikatzailea: Aintzane Agirrebeña
- Gaia(k): Baserria » Baserriko lanak » Baserriko animaliak , Baserria » Baserriko lanak » Artoa , Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!