Eskoriatza (Gipuzkoa)

Marulandan kotxe bakarra

Marulandan kotxe bakarra <p>Erromeriak egiten zituzten sasoian kotxe bakarra pasatzen zen errepidetik eguneko. beraien etxe ondoan aluminiozko tailerra zegoen Aretxaletako Arrue-Beroa dena, "Arrue zaharra" deitzen zien eta hura zen beraien taxi-gidaria.</p>

-Kotxe asko etzan ibiliko orduan.
-Bat egunien. Han gure aldamenien euen taillerra, aluminio taillerra. Atxabaletako Arrue, Beroa, entzunda eukiko dozu.
-Bai, bai.
-Arrue Zarra, Arrue Zarra esaten gontsen da. Haxe zan gure taxistia. Ikusten giñuenian, Eskoritzara fan bihar igual eta ikusten giñuenian...
-Hori taillerroi zentralen etxian edo euen?
-Bai. Ondio hantxe dao huekua, oiñ ez dakit /eztakit/ ze daukien baiña.