Eskoriatza (Gipuzkoa)

Marulandako erromeria

Marulandako erromeria Sasoi hartan jendea bizikletan zebilenez inguruetako jendea hurbiltzen zen Marulandako erromeriara, baita Arrasatetik eta Oñatitik ere. Errepidearen erdian egiten zen erromeria.

-Marulandako jentia bakarrik egoten zan ala Eskoriatzakuak be bai?
-Keba! Bizikletan ibiltten zan orduan jentia ta. Mondrauetik be bai faten zien.
-Maulandako erromeixara?
-Erromeixara, bai. Bueno!, han erromeixia eitten zan. Eta zeretik, Golibar dana, eta Eskoritzatik be bai. Mondrauetik eta be... , ezta. Baiña Oiñatittik be bai. Oñatikua, ezautukozu igual. Zela jaukak izena, apellidua, Karmelen laguna, Eba, Eban aitta be faten zuan, berorrek zenbat bider esaten daben hara zelan faten zan.
-Oñatitik oinez etorriko zien gaiñera?
-Bizikletan, orduan bizikletan ibiltten zan.
-Marulandako erromeixia famosua orduan.
-Honbre! Hantxe auen. Hantxe kamiñuan eitten zan, e. Kamiñuan eta hantxe daon plazuelatxuan da kamiñuan.