Errenteria (Gipuzkoa)

Cipriano Fernández Landa

Cipriano Fernández Landa <p>Cipriano Fern&aacute;ndez Landari buruzko anekdotak kontatzen ditu: I&ntilde;akiren aitaren maisua izan zen eta "la letra con sangre entra" lemaren aldekoa.</p>

Tamaina:

Cipriano Fernández Landari buruzko anekdotak kontatzen ditu: Iñakiren aitaren maisua izan zen eta "la letra con sangre entra" lemaren aldekoa.

- “Plaza Cipriano Fernández Landa”. Badakizu zein zen Cipriano Fernández Landa?
- Ez.
- Ba, hor… hor, plaza… plaza badakizu non den, zea hori; hori da “la plaza Cipriano Fernández Landa”. “Natural de Matauco”. Vitoriyan sarreran, Matauco, herri txiki bat. Hangua zan hoi, Cipriano Fernández Landa. Gure aittak… Gure aittan-ta maisua izandua! Gure aittan-ta maisua izandua! Cipriano Fernández Landa. Harrek esaten omen zun: “La letra con sangre entra”, orduko! Eta beste gauza bat gure aittak esaten zuna harrek esaten zuna, este… nola da esaera zea? “Acorta la noche y alarga el día. Santa… Santa Lucía”.
- Ez dakit nola dan.
- “Santa Lucía, acorta la noche y alarga el día”. Harrek esaten omen zun… Uste det esaera normalki esaten dela: “Santa Lucía, acorta la noche y alarga el día”, ta harek esaten omen zun: “Corta la noche…”, no, “Larga la noche y corto el día”. Bueno, bi modutara uste dut gauz bera esan nahi dula.