Ermua (Bizkaia)

Ama eta anaien piano eta biolin kontzertuak

Ama eta anaien piano eta biolin kontzertuak Afaldu ondoren, gora igo, amak pianoa jotzen zuen eta anaiek biolina. Kontzertuak ematen zituzten; eta bera, mutiko txikia, lurrean jarrita, entzuten.

Transkripzioa

-Después [...]. Gero zan obligaziñua danak bazkaldu ta, edo afaldu ta kafiatesnia hartzera, jeneralian, danak kafietaesnia hartzera. Honek nausixak igual kafia hartzen eben bakarra, Estebanek eta nere anai nausixak igual kafetxua hartzen eben, bere kopatxo batekin igual eta. Hartzen eben eurak eta bueno. Ha akabatzen zanian, lelengo pixura ez, komedorera, ama jartzen zan pianuan, ta Jemenen aitta eta gure aitta bioliñakin. "Y a tragar todos los Beethovenes y todos los Rigolettos y toda la pesca allí". Ni lurrian jarritta,makiña bat bidar, ene!. Rigoletto eta zenbat bidar neuk bakarrik kantau dittuten. Entzun eta entzun eta entzun hantxe. Klaro. "Y nada, despues ya cuando terminaba, bueno, akabatzen zan eta ya nausixak ya beratzirak, urtetzen eben beste pixkatian eta beste kafetxo bat hartu ta etxera segiduan gero. Goixao jaiki bihar izaten zan eta. Hori izaten zan gure..., jeneralian, jeneralian bizixa.