Erandio (Bizkaia)

Goierri inguruaren mugak

Goierri inguruaren mugak Goierri nondik nora den zehazten du.

IRALE - Irakasleen euskarazko prestakuntza zerbitzua

Goierri nondik nora den zehazten du.

Jatorrizko proiektua

Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: IRALE - Irakasleen euskarazko prestakuntza zerbitzua

Transkripzioa

- Goierri, ba... Goierri eta Erandio. Ze Goierri oso handia da, ezta? Goierri non hasten da? Nondik nora doa Goierri?
- Goierri bastante da zabala, e. Bai, Goierri... Oin ba Goierri da dana, ezta? baie esaten da hamen hau gure hau, hasi hor kurtzen eta horra Motata esaten jako, Motata, gure etxen uzena. Motata. Eta hor behean, hor barra dan hori Juanin... Juanin barra-ta hor dekona, Iberre? Iberre. Iberre... barrio edo zera, baia dana da Goierri, e? Eta Goierri horreri Martiartu alderdiri. Goierri dana da, hasi Iberretan, Iberreti hasi eta harik eta hori hor daon [atze]... Mendigorri esaten deutsena? Hor arte da. Urgitxiti ta handi, horti sartute, hori. Zabala da, bastante zabala barrio hori. Bai.

Egilea(k): Lucas Mezo