Erandio (Bizkaia)

Etxean euskaraz, kalean erdaraz

Etxean euskaraz, kalean erdaraz Amak ez zekien gazteleraz, aitak apur bat, ferietan ikasitakoa. Ama etxez etxeko joskilea (jostuna) izan zen, Loiuko Lauroetakoa izan zen; aita Erandiokoa. Gurasoekin beti euskaraz egin zuten. Kanpotar asko etorri zen Erandiora, eta kaleko hizkuntza gaztelera izan zen Bilbo inguruan. Donostian, ez. Seme-alabak giro erdaldun horretan hasi dira eta euskara ondo irakatsi ez izanaren damu da orain Mertxe.

Proiektua: Euskal Herriko Ahotsak
Elkarrizketatzailea(k): Andere Gonzalez
Data: 2012(e)ko urriaren 11a
Iraupena: 0:03:50
Erref: ERA-001/011
Kodifikatzailea: Arantza Bilbao
Gaia(k): Euskara » Euskararekiko sentimendua , Euskara » Euskararen egoera , Familia eta harremanak » Lagunartea eta familia » Etxeko giroa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!