Erandio (Bizkaia)

Etxera ezkondu zen

Etxera ezkondu zen Etxera ezkondu zen, eta hamabost urte egin zituzten gurasoekin. Handik Sondikara joan ziren.

Etxera ezkondu zen, eta hamabost urte egin zituzten gurasoekin. Handik Sondikara joan ziren.

- Esan dostezu zazpi neba-arreba izen zariela, ez?
- Eta zu ze urtera arte egon zara etxien edo?
- Ni etxen bertan ba beti kasi-kasi, ze ezkondu nintzen etxera... Etxera ezkondu nintzen eta kasi-kasi beti etxen aite eta amaz. Aite ta amaz ta aizte bateaz be bai, hor Altsasuan bizi danaz, hareaz be bai, etxen. Eta gero han ein genduzen hamabost urte aite eta aman... Gero Sondiken erosi gendun pisue eta ordura arte bertan. Ba berrogeta... Ez... Hogeta hamabost urtera arte egon nintzen han. Eta mutilekaz gero Sondikera. Txikerra izen zan danontzat eta Sondikera orduen etorri gintzezan. Baie, osten, beti etxen, beti etxen.

Egilea(k): Lucas Mezo