Alkatearen laguntza, Gloria Ongarriko lehendakari izan zenean

Alkatearen laguntza, Gloria Ongarriko lehendakari izan zenean Ongarri elkarteak Gipuzkoako Foru Aldundiarekin zortea izan zuela dio Gloriak, harreman ona izan zutelako. Dirulaguntzak ere jasotzen zituzten. 1975an Ongarriko lehendakari izendatu zuten Gloria; Gipuzkoa mailan lehen emakumea izan omen zen kultur-elkarte bateko lehendakari postuan. Garai hartan Jaime Arrese zen Elgoibarko alkate eta hark ere asko lagundu zien. Besteak beste, alkateak eskatuta, herriko elkarte guztien laguntzarekin, Jubilatuen lehen bazkaria antolatu zuten San Bartolome jaietan. Azoka plazako teilatuan ospatu zen lehenengoa. Gero beste leku batzuetan egin izan zen. Antolaketaren inguruko azalpenak.