Maalako eskolan; neskentzako aukera gutxi

Maalako eskolan; neskentzako aukera gutxi Maalako eskolan ibili ziren, oinarrizko ikasketak ikasten. Haur eskolan neskak eta mutilak. Gero neskak bakarrik. Euren anaiak eskola publikora joan ziren gero. Begoñak administraritza ikasi zuen gau-eskoletan. Garai batean ez zegoen emakumezkoentzat ikasketarik, sukaldean eta josten bakarrik ikasten zuten. Gerora señorita Anitaren akademian eta Santa Klarako mojetan ikas zezaketen Batxilerra. Anaietako bat Sigma lantegiko eskolan ibili zen. Gazterik hasi ziren lanean.