1999an aldaketa Danobaten euskara arloan

1999an aldaketa Danobaten euskara arloan Danobat lantegian aldaketa handiena 1999an eman zen, lehenengo euskara-taldea sortu zenean. Emun kooperatibako Deñe Zabalo hasi zen euskara arloan lanean. Bera lantalde horretan zegoen eta borondatea ikusten zuen, baina kontseilu-errektoreak hartu behar zuela ardura defendatzen zuen, handik gutxira bera izendatuko zutela kontseiluko buru jakin barik. 2001ean lehendakari izendatu zuten. Hasieran hartu zituen neurriak. Pixkanaka dokumentu guztiak bi hizkuntzatan jartzen hasi ziren. Asko kosta zen, goikoek kezka handiak zituztelako. Ingelesak euskarak baino garrantzia handiagoa zuen.