San Antolin jaiak

San Antolin jaiak <p>Irailaren 2an da San Antolin eguna. San Antolin egunean eta txiki egunean (biharamunean) jolasak eta erromeria izaten ziren.</p>

-San Antolingo jaixak noiz dia?
-Setienbrian bixan san Antolin.
-Hola zerbait espeziala eitten zebein?
-Bai, uf, fiesta haundixa izaten zan San Antolin. Zan oso ermitta alde politta. Bera ermittia, gero buelta dana beria zeban, eta Elgoibartik eta jente asko joaten zan. Eta izaten zan san Antolin Eguna eta Txiki eguna fiesta haundixa izaten zan, bai.
-San Antolin eguna eta?
-Txiki eguna, bixamona. Bixamonian ere izaten zan zerbait. Ta san Antolin eguna oso fiesta haundixa izaten zan. Meza ederra eta gero ba jolasak; dana auzokuak eta jolasak eta oso... Gero erromerixia, jentia Elgoibartik eta Alzolatik, Mendarotik, danetik han juntatzen zan.