Ogia etxean egin ezean, "lauko ogia" erosten zuten kalean
Hizlaria(k):
Elustondo Aizpiri, Mariano
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan EGB-010-033 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Orduko jatekoa: babak, urdaia, sagarrak, gaztainak, esnea, taloak... Amak batzuetan egiten zuen ogia etxean. Etxean egindakoa ez zegoenean "lauko ogixa" kalean erosten zuten. Ze okindegi zeuden. Egun normaletan etxean egindako sagardoa edaten zuten; ardoa jaietan bakarrik edaten zen.
- Proiektua: Elgoibartarren esanetan
- Elkarrizketatzailea(k): Jabi Leon - Oihana Tarragual
- Data: 2001(e)ko abenduaren 14a
- Iraupena: 0:02:10
- Erref: EGB-010/033
- Kodifikatzailea: Aintzane Agirrebeña
- Gaia(k): Baserria » Baserriko bizimodua » Baserriko bizimodua , Herria, azpiegitura » Herri-antolaketa » Merkataritza, dendak (kokapena) , Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!