Elgeta (Gipuzkoa)

Jolasak: Bale-baleka, sokasaltoan, txirikiletan... Bale-baleka, sokasaltoan, txirikiletan... Zelan jolasten ziren azaltzen du.

Bale-baleka, sokasaltoan, txirikiletan... Zelan jolasten ziren azaltzen du.

-Txirikilletan eta holan?
-Bai, baiña eskolan ez, e. Hori hemen lagunak kamiñuan. Gaur aiña automobil ez euan. Kamiñuan ibiltzen giñan, ipiñi erdixan kamiñuan, ta denpora guztian be goizao hasitta. Lelengo bezperetara fan ta gero txirikillan. Baiña lelengo behian hasi giñan, hemen parian, lagunok. Hori Bitori esan dozuna ta. Irazabal. Eta gero puxkat haunditxuao ein giñanian, Elgetan sartu baiño lehen beherao, puxkat haundixauak ein giñanian. Baiña txirikillan. Baiña mordua jentia, e! Osea, batzuk gorao ta beste batzuk beherao. Ta txirikillakin hara joten. Ta automoillen bat, atsalde guztian bi pasatzen bazien, ha txortia kendu ein bihar izaten zan, "abarrak" esaten zien, kendu albora ta pasatzen zan. Erruberak be txiki-txikixak, mehe-mehiak eukitzen zittuen automoil txikixok, haundixa ez zan pasatzen. Gero hasi zien autobusak, diarixuak edo, Bilbora Bergatik-eta, gero, e.