Sukaldeko tresnak eta jakiak
Eibarko kultur ondarea
Hizlaria(k):
Loyola Vergara, Juana Josefa
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan AB-271-026 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Baserriko eta kaleko lana desberdinak ziren. Baserriko emakumeak kalekoak baino lan gehiago egiten zuen. Sukaldean zer egoten zen azaltzen du: beheko sua, lapikoa, galdara eta laratza. "Ekonomika" azaldu zenean, aurrerapen handia izan zela dio. Zer jaten zuten kontatzen du: morokila, taloa, ahia; nola egiten ziren azaltzen du. Aitaren garaiko kontuak.
- Proiektua: Egoibarra - Eibartarren Ahotan
- Elkarrizketatzailea(k): Asier Sarasua Aranberri
- Data: 2000(e)ko martxoaren 23a
- Iraupena: 0:05:20
- Erref: AB-271/026
- Kodifikatzailea: Arianne Unamuno
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!