Anoeta (Gipuzkoa)

Txekor edo txerri haragia gazituta gorde

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ANO-005-013 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Ganadu ermandadea. Ganaduren bat galtzen bazen, partitu eta haren haragia gazituta gordetzen zuten. Neguan txerri bat edo bi hiltzen zituzten. Odolkiak, saiheskiak, solomoak prestatu eta gazituta gordetzen zituzten. Txorizoak sukaldean jartzen zituzten zintzilik. Goserik ez zuten pasa, babarrunak, taloa eta esnea behintzat bazituztelako. Fruta ere nahikoa: udareak, melokotoiak, sagarrak... Gozo gauzarik ez. Eguberrietan oiloa piperrekin eta patatekin.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia