Durango (Bizkaia)

Neskak pilotan aritzea txarto ikusita

Neskak pilotan aritzea txarto ikusita Neskak pilotan aritzea txarto ikusita zegoen Euskal Herrian. Hemendik kanpora, ostera, ondo ikusita zegoen. Durangon pilotan hasiz gero, harrika egingo zietela dio.

- Ondo ikusten zan neskak pelotan ibiltzie?
- Ez, ez. Hamen klaro niri esan eusten: "¿y cómo no jugabais aquí a la pelota?" [...] esan eusten niri Jabik. Baia esan notsen: "mira Jabi, si a nosotras nos ven jugando a la pelota en el Astelena o en Durango los hombres nos echan a pedradas". Bai, bai, bai. Hamen, hamen, hamen gizonak die "muy machistas", euskaldunek diez "muy machistas".
- Ta Sabadellen hobeto hartzen otsuen?
- Bai, Sabadellen ederto ta Bartzelonan be bai, ta danien, Madrillen ta danien.