Durango (Bizkaia)

Italiarrek bonbardatu zuten

Italiarrek bonbardatu zuten Bonbardaketan parte hartu zutenak italiarrak izan ziren. Madrilen bizi zen bere izeko batek alemaniarrak zirela esaten omen zuen; baina guztiak talde berekoak ziren.

- Ta zegatik uste dozu bota abiezela bonbak elizan-eta?
- Ba ba gokuek emon otsielako! horixde! azkenien hoidxe! Ez otsien ezek ardure. Ta horrek italiano zerak izen zien ganera, ta guri gero nire izeko batek esaten eusten zera, aitten arreba nausidxe zan, ta ha kanpuen bizi izen zan beti, Madril aldien-ta, ta harek esan eusten: "fueron, fueron los alemanes" esaten eban. Hori alemanak izen ziela, ta nik eitten naben: "¿y quién los trajo?", hoidxe da kontue!
- Baia italiarrak izen zien azkenien, ezta?
- Bueno azkenien horredxek, italiarrak. bai, bai, bai, hoidxe esaten da ta hobeto jakingo eben.