Euskara batuaren sorreran h-arekin eztabaidak; 1978ko kongresuko hitzaldia

Euskara batuaren sorreran h-arekin eztabaidak; 1978ko kongresuko hitzaldia Euskara batuaren sorreran eztabaida handia egon zen h-arekin. Bera Euskaltzaindiarekin bat zetorren. 1978an Bergaran egin zen Euskaltzaindiaren kongresua. Siadecok euskara batuaren onarpenaren inguruan egindako galdeketaren inguruko txostena egitea eskatu zioten. Sekulako datu pila pasa zizkioten eta horien interpretazioa egin behar izan zuen, gero txostena egin eta hitzaldia emateko. Hitzaldian h-aren aurka zegoen apaiz baten galderatik sortutako iskanbila.