Etxetxora igandetan, laguntzera

Etxetxora igandetan, laguntzera <p>Igandero aita, bera eta anaia Etxetxora joaten ziren, baserriko lanekin laguntzera. Etxetxon tolarea zegoen. Ama zen hangoa. Aitona-amonak han bizi ziren.</p>

Transkripzioa

- Gu, ba, jaiero, igandero, aita ta bi anai gea gu, ba, jaiero ta igandero iyotzen giñan Etxetxoa. Etxetxoa. Aita laguntzea, amonak hala eskatzen ziolako, laguntzea. Normala dan bezela, hango semiak batez ere, ba, igandia zala-ta, ba, bueno, aldegin iten zuten. Oseake… Eta baserriyan, ba, lan asko zeon, dirudienez, eta, bueno, beti lagundu in bihar zan. Eta aita, bi seme-alabakin, baiño gu oso mutil koxkorrak giñen, ba, iyo iten zan. Iyo iten zan. Eta, bueno, bazakan tolaria ta bere terrenuak bazitun, eta, bueno, nahiko, nahiko… ta ordun, ba, lan pilla.
- Eta hangua zan zure…?
- Ama. Ama, bai, bai, bai.