Arjel Etxeberri bota egin zuten

Arjel Etxeberri bota egin zuten <p>Arjel Etxeberri baserria nola galdu zen. Bidagor plana. Intxaurrondon baserri mordoa bota zituzten. Metro koadroa 40 pezetara.</p>

- Arjel Etxeberri hori noiz e... noiz desagertu zan? Edo nola galdu zan?
- Nola kendu zuten?
- Bai.
- "El Plan Bidagor". Eztakit zenbat basarri bota zuten hor. Denak! Guardia zibillak etorri... atetikan ganaua ateatzen eta bestetikan basarriya botatzen. "El Plan Bidagor" Francon denbuan ordun... bota zuten... eztakit zenbat basarri bota zuten. Mordoxka bai.
- Ba, dena. Erriyua, erritxulo bat zen [...] ta handikan Intxaurrondo bitarteko basarri guztiyak fuera!
- Nahi ala nahi ez kanpora.
- Ordun, zan "El Plan Bidagor". Ordun terrenuak "cuarenta, cuarenta pesetas el metro cuadrau y a la calle. El que quiere piso a Bidebieta 1 allá en los... en la paz. La paz". Hara.
- A bai e?
- Ta ordun osabak Intxaurrondo billatuazi zun [...] ta basarritikan billa juan giñan.