Aita, Ondarretako kartzelan

Aita, Ondarretako kartzelan <p>Aitaren lagun bat falangista zen, eta jakin zuenean kartzelan zegoela ateratzera joan zen. Gimnasiako irakaslea zen.</p>

Transkripzioa

- Orduan in zuen ba, han maixua, gimnasiya iten zun maixu bat e? Lehortar bat e? Bere laguna, baiñon arrantzalia ez zan. Ta falangista zan berez. Oain, gizona jatorra e? Gure aitak esateko jatorra zala... Ta guk [...] beai, gure aiten lehengusu batek esan zionian: "oye, Luis, si está tu amigo el... le han llevau a esto... a Ondarreta", "¿qué?", jun zan bea hara, jun atia iriki ta kanpora.
- A bai e?
- Ordu erdi batian kanpoa, berekin. Ta gero ya ez zuten gehiyo molestatu.
- Horrek bazeukan orduan indarra.
- Bai, bai, fabrikak, "profesor de gimnasia" zan, Mixerikordiko "profesor de gimnasia". Baiñon nik ezautu det, asko ezautu det gizon hura, baiñon gure aitak esateko gizon ona zala... Orduan ez zian danak txarrak izango.
- Ez, ez, ordun'e bazegon ona ezta?
- Bai ba.