Donostia (Gipuzkoa)

Hautsekin egindako tortilla

Hautsekin egindako tortilla Babarrunak eta berdura jaten zen asko. Arroza. Arrautzak. Tortilla bejetala, hautsekin egindakoa, gerra ostean. Olioaren ordezkoa.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan DON-044-056 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Babarrunak eta berdura jaten zen asko. Arroza. Arrautzak. Tortilla bejetala, hautsekin egindakoa, gerra ostean. Olioaren ordezkoa.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

- Eta etxian gehien ze jaten zan, babarrunak?
- Bai, babarruna.
- Hori etxe denetan izango zan ez? Ze... ez zegon...
- Berdura're bai: azak eta babarruna eta lentejak. Baiño makarroiyak eta ez zan jaten asko. Arroza.
- Arroza bai? Eta arrautza eta..
- Arrautzak, arrautza prejituak. Tortilla! "Tortilla vegetal" ere jan genun gerra denboran e? O gose denboran.
- Ta nola zan hori?
- "Tortilla vegetal", hautsa batzukin itten zun.
- A bai? Arrautza gabe?
- Bai.
- Ta hola saltzen zuten? Hautsak...
- Ba bai, salduko zuen hola, bai.
- Eta asmatzen zenituzten gauzak oliyuan partez beste zerbait bota eta janariya falta zana...?
- Ba esaten dizut gerra zabal zala ez dakit zen sebo antzekoa o nik hola ideia bat badaukat granja batek ez zidala batere gaiñera onik egiten eta ez zala oliyua.
- Hori banatzen zuten razionamenduan?

Egilea(k): Eider Etxeberria (Badihardugu Euskara Elkartea)

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia