Aita kartzelan zen bitartean

Aita kartzelan zen bitartean Aita kartzelan zegoela, nola egin zuten aurrera. Electricas Urumeako nagusiak soldata ematen jarraitu zuen, nahiz eta bera monarkikoa izan. Anaia, ama eta izeba aita ikustera joan ziren behin kartzelara.

- Aita kartzelan zegon bitartian, zuek nola atera ziñeten aurrera? Seme-alaba asko ziñaten eta...
- Ba beira, ba gure aita ordurako, ba... Itxoin, eske... "Eléctrica urumea" hortan zeuden enpresa gehio, Hernaniko fabrika iriñarena, "Loinaz y Ubarretxena" zan entidade bat ez? Eta ordurako gure aita jarri zuten ya kontable, ta kajero ta dena ez? Eta orduan, ba, nagusiyak, nahiz monarkikoa izan, pasa zigun soldata, soldata minimoa ba... mantentzeko lain bai.
- Horri eskerrak orduan ez?
- Eta bera esaten dizut monarkikoa zan e?
- Baiña jende ona ere badagola.
- Ba bai, eta berarekin jun zian nere anai zaharrena, eta ama ta izeba Talavera de la Reinara behin batean ama ikustera.
- Aita ikustera.
- Oi, aita ikustera.