Sagardotegiak, elkarteak eta tabernak

Sagardotegiak, elkarteak eta tabernak <p>Sagardotegira kaxuelarekin joaten ziren asko. Aita Aizepe elkartekoa zen, eta bera kaxuela eramatera joaten zitzaion. Tabernetan ardoa edaten zen batez ere.</p>

Transkripzioa

- Eske, sagardoteiya asko, ba, juten zan bere zeakin, bere kazuelakin ta, juten zan sagardotegiya ta. Ni zenbat alditan juna nao /no/ aita difuntua, Haizepekua zan, "sociedad" Haizepe, Haizepe dao /do/ "calle Virgen de..." ez, nola da "El Coro, Virgen del Coro" han, han dao /do/ Haizepe. Eta ni zenbat alditan jun naiz, kaxuelakin, amak prepatzen ziyon kaxuela. Oaingo jendia, ez due iten oaingo emakumiak. Kaxuela prepatu, eta harea, soziedadea, beak afaltzeko, serbilleta batekin bilduta ta. Holako gauzak zian ordun.
- Kejatuko zan.
- Kejatuko zala.
- Zein?
- Aita.
- Bai, aita. Aitan bizimodua ez det eman nik.
- Eta tabernetan ze, ze edaten zan?
- Ze, ardua.
- Ze eateko ohitura zan, ardua?
- Ardua, oaingo hauek, gauzik ez. Oain nik ez dakit zer dian'de oain gauzak. Kubalibre, bestia dala, bestia. Eta zer dia hoik? Nik ez dakit zenekin iten dituen, ze nahasketak iten dituen.
- Ta sagardua sagardotegiyan bakarrik edaten zan. Tabernetan...
- Bueno, tabernetan'de bai.