Umetako jolasak

Umetako jolasak <p>Umetako jolasak: kanikak, gordeketan. Mendi aldera joaten ziren auzokoak. Kirolik ez zegoen orduan. Mutilak eta neskak aparte, jolas desberdinak.</p>

Transkripzioa

- Jolasik orduan nik kaniketan asko, behintzat! Ta zean... bullan o zean... gordeketan ta... holaxeko kontuk izete zian. Ez zian /etzian/... mendi aldian ibili pixkat jolasian ta alkarrekin ta holakoxe jolas. Ordun... ordungo jolas hoik zian. Eztu oin... gaur bezelako zea... jolasik! Denporteik iya ez zan /etzan/ kasi ordun ta... gaur egunian dana deportia dao baino!
- Auzoko mutillak edo... juntatze giñan kuadrilla bat eta hantxe.
- Eta mutillak mutillekin eta neskak neskekin ibiltzen ziñeten?