Donibane Garazi (Nafarroa Beherea)

Donapaleuko pilota-partida izugarria

Donapaleuko herrian izandako pilota-partida bat kontatzen du. 50 urte lehenago bost lapurtar bost baxenabartarren kontra aritu ziren. Bataila izugarria izan zela dio. 40-50 kilometrotara bizi zen jendea oinez hurbil zen baxenabartarrek irabazitako partida ikustera. Mende hartan ez omen zen horrenbeste jende batu partida baterako.

Transkripzioa

Diela berroita hamar urte pilota partidaat errabotian izantzen ahatziko eztena, Donapaleuko herrian, bost lapurtar hobeenak bost baxenaartarren kontra: bataila izantzen izigarria; partida hasiik goizeko hamar oonetan, hamekara joko berdinduik eguerditan berriz lothu zien hiru oonetan. Atsa jintzenian oono etzen akaatia, jujiak bilduik berriz hitz artu zien bihaamun goizeko eta azkenian lapurtarrek benzitu ziuzten baxenaartarrak. Mende hartan ez omen dute ikusi hainbeste jende partida'atian. Bazien berroi, berroita hamar kilometretaik jinik hunez partida horren ikusteat.

Egilea(k):